Пекин е готов да представи предложението си за мир за Украйна.

...
Пекин е готов да представи предложението си за мир за Украйна.
Коментари Харесай

Пекин с предложение за мир в Украйна

Пекин е подготвен да показа предлагането си за мир за Украйна. Това разгласи неговият първи посланик Ван И в събота на Мюнхенската конференция по сигурността, заяви CNN. Отбелязва се, че това е рядка забележка, в която спорът в Украйна се назовава война.
Прочетете още
" Тази война не може да продължава да бушува ", сподели Ван И, върховен консултант по външна политика на китайския президент Си Дзинпин.

Териториалната целокупност и суверенитетът на всички страни ще бъдат зачитани в предлагането на Китай, сподели Ван и добави, че Пекин ще продължи да работи за мир.

" Можем, несъмнено, да продължим да изричаме позициите си на интернационалните конференции като тази, само че предлагам да стартираме да мислим умерено, изключително на моите другари в Европа, сподели той. Трябва да помислим какви усилия можем да поставим, с цел да сложим завършек на тази война ", добави Уанг.

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Камала Харис в събота сподели, че САЩ са " обезпокоени " от продължаващата поддръжка на Китай за Русия от началото на войната в Украйна.

А президентът на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен сподели пред CNN в събота: " Нуждаем се от повече доказателства, че Китай не работи с Русия, а ние не виждаме това в този момент ".

Припомняме, че Китай неведнъж отхвърли да осъди експанзията на Русия в Украйна. В края на 2022 година съветският президент Владимир Путин сподели на китайския си сътрудник Си Дзинпин, че партньорството им е по-важно от всеки път пред лицето на " невиждания напън " от страна на Запада.

Си повтори посланието на Путин за единение, като сподели, че двете страни би трябвало да " засилят стратегическата съгласуваност " и " да внесат повече непоклатимост в света ", съгласно китайската държавна медия Синхуа.

През септември 2022 година Путин призна, че Пекин има " въпроси и терзания " по отношение на нашествието, което изглеждаше като завоалирано самопризнание за разнообразни гледни точки по отношение на войната.

Първият посланик на Китай също ще посети Русия този месец, според външното министерство, в първото посещаване в страната на китайски чиновник в тази роля от началото на войната.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР